Vergoeding van Ergotherapie » De Haan
21567
page-template-default,page,page-id-21567,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0,select-theme-ver-4.6, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Vergoeding van Ergotherapie

Wanneer u een ergotherapeutisch consult wenst kunt u in overleg met uw huisarts of specialist een verwijzing vragen. Download het verwijsformulier.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om via DTE (Directe Toegankelijkheid Ergotherapie) in behandeling te worden genomen. Dit betekent dat u zonder verwijsbrief van een arts terecht kunt bij De Haan Ergotherapie. Kijk in uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of DTE vergoed wordt. Na de eerste screening zal er altijd een terugkoppeling naar de huisarts volgen.

Ergotherapie zit in elke basisverzekering. De cliënt heeft per kalenderjaar recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie onafhankelijk van waar de behandeling plaatsvindt. In sommige gevallen vergoedt uw aanvullende verzekering méér uren. Er zijn aanvullende verzekeringen die –op de polis van de cliënt- extra uren ergotherapie vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers. Vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

De Haan ergotherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars met als uitzondering Caresq. In de meeste gevallen wordt de rekening van de behandeling rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. In enkele gevallen krijgt u de rekening thuis en dient u zelf te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Tevens kan ergotherapie  worden ingekocht door organisaties en instellingen. Het gaat hierbij voornamelijk om dienstverlening voor advies of instructie. Meer informatie hierover kan in een persoonlijk gesprek toegelicht worden.